Info

Handikaphold

Handikapforeningen for Midtfyn, der har eksisteret siden Ringe Svømmehal blev indviet i 1974, er i sommeren 2022 overgået til Ringe Svømme-Klub. Handikapforeningen havde svømning to gange om ugen, og er gennem alle de mange år på fantastisk vis ledet og trænet af formand Leif Johansen (og hans kone Margit), der nu efter at være fyldt 80 år, gerne ser nye kræfter tage over. Og det er altså Ringe Svømme-Klub, der forsøger at følge op på traditionerne på bedste vis.

Svømning er en populær parasport for børn, unge og voksne, og kan dyrkes af alle uanset handicap og niveau. Vi forsøger at skabe faste rammer i svømningen og fortsat også dyrke det sociale samvær på holdet.

Mange svømmere med fysisk handicap oplever en øget bevægelsesfrihed i vandet, og samtidig kan svømning i varmt vand virke lindrende.

Der er mulighed for at svømme to gange om ugen:
Mandag 15.30-16.30 er der adgang til alle tre bassiner (altså også varmtvand)
Torsdag 15.00-16.00 er der adgang til det store og det lille bassin.

Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at have flere instruktører på kanten og i vandet, så alle kan få en god svømmetur. Eller måske blot en ”badetur”, fordi et ophold i det varme vand kan bestemt også virke rigtig godt på ondt i ryggen, dårlig muskulatur, nedsat funktion af dele af kroppen og meget andet.

Vi gør opmærksom på, at de tilmeldte selv skal kunne sørge for omklædning, vask under bruseren og finde vej ind i svømmehallen. Hvis du ikke selv kan klare dette er du meget velkommen til at have en ledsager/hjælper med (af samme køn som dig).

Der er ingen særlige omklædningsfaciliteter for handikappede ved svømmehallen i Ringe, men pengene til en helt ny bygning er afsat, og tegningerne er tæt på at være klar, så byggeriet kan starte. Men allerede inden da kommer der en elektrisk kørestol med hejseanordning, så der bliver mulighed for at hejse en svømmer ned i et af bassinet – og selvfølgelig op igen!

Svømning er en af de mest udbredte idrætter blandt mennesker med handicap eller særlige behov i Danmark, og Ringe Svømme-Klub tilbyder altså nu muligheden for at komme i vandet i svømmehallen i Ringe (Idrætscenter Midtfyn). Det gælder svømmere med udviklingshandicap af alle typer, herunder den voksende gruppe af personer med fx ADHD og autisme, der har stor glæde af at bevæge sig i vand.

Vi glæder os til at se jer.


Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Rutevejledning