2019 01.09.2019  -  30.04.2020
Vejledning

Babyhold (Y)

Babysvømning

Børn fra 0 til 3 år

Babysvømning er svømning til de yngste svømmere. Vi har hold til babyer i alderen 4 uger - 3 år. De fleste af vores hold er inddelt på forskellige alderstrin og med forskelligt indhold, således at undervisningen bliver bedst for den enkelte baby.

Undervisningen foregår i varmtvandsbassin med vand der er 34° varmt. Til babysvømning skal barnet have badeble samt tætsiddende badebukser, for at undgå uheld i vandet. Det er vigtigt, at der kun er en forælder i vandet. Forældrene må gerne bytte fra gang til gang, men vi beder om, at det er den samme forælder, der deltager hele undervisningsgangen.

Undervisningen varer ca. 20-25 minutter og derefter er der fri leg/svømning i bassinet, hvor instruktørerne er åbne for spørgsmål samt at træne videre med den enkelte baby, hvis man gerne vil prøve nogle øvelser. Vi bruger en voksen og erfaren person, som instruktør i babysvømning, som har en hjælpetræner. Babyerne er meget forskellige med hensyn til alder og temperament, derfor koncentrerer vi os om børnene enkeltvis.

Formålet med undervisningen er, at give jeres baby en god tryghed i vandet fra starten. Undervisningen udvikler barnet såvel motorisk som psykisk gennem den nære kontakt med den voksne, der går med i vandet. Forældrene motiverer og leger med barnet og instruktøren giver råd og vejledning. Vi starter stille og roligt op og tænker hele tiden på, at det er på barnets præmisser. En god start for baby giver ro til jer forældre. Endvidere lægger vi vægt på, at forældre og baby får en hyggestund sammen i rolige omgivelser.

Nogle af de forskellige aktiviteter vi skal igennem er bl.a. støttemåder, sanglege, dykning, balance, lære at lukke munden under vandet, øve flydebevægelsen, få fornemmelsen af hvordan man kommer frem gennem vandet og introduktion til at lære at svømme for de største babyer. Vi vil skabe fortrolighed med vandet for jeres baby samtidig med at babys motoriske udvikling stimuleres. Undervisningen foregår gennem leg. Formålet er tillige, at I forældre lærer grundgrebene ved babysvømning.

Det vigtigste er, at alle øvelser foregår på barnets præmisser og vi voksne lytter og ser barnets mindste signaler. Derfor vurderes det også, om barnet er klar til at rykke over på hold 2, når barnet fylder 1 år. Er barnet ikke klar endnu, betyder alder ikke så meget og barnet kan blive på holdet til forældre og instruktører mener det er rigtigt. Når barnet fylder 3 år, vil der i samarbejde med instruktøren blive aftalt flytning til et plaskehold. Dette sker af hensyn til barnet selv og til de andre børn på holdet.

Når der er babysvømning, er der en masse lege- og aktivitetsredskaber som ligger til fri afbenyttelse.

Bemærk at vi ikke bruger bælter eller vinger i undervisningen, dette må gerne bruges når vi har fri leg i bassinet.

 

Praktiske oplysninger og gode råd i forbindelse med babysvømning:

o    Der skal ske grundig afvaskning af sig selv og baby, se opslåede skilte

o    Smykker er forbudt, da det kan være farligt for både forældre og baby

o    Hår skal være vådt og vasket og gerne opsat, da man på den måde undgår løstsiddende hår som baby kan få i munden

o    Efter svømning skal klorvandet vaskes af baby og evt. smøres lotion på, da huden let bliver udtørret

o    Små babyer må ikke komme i sauna der er over 37°, da de ikke kan svede

o    Deodorant og parfume spray er forbudt i omklædningsrummet, så længe der er babysvømning

o    Det er en rigtig god idé, at give baby lidt at spise efter svømning, for at forebygge eventuel diarré

o    Det er tilrådeligt (uanset vejret) at give babyen en hue på efter svømning, for at undgå mellemørebetændelse og forkølelser

Tilmeld/Læs mere - (2)

Plaskehold (P)

Plaskehold

Børn fra 3 til 5 år

I Ringe Svømme-Klub har vi plaskehold, der er for børn fra 3 år og op til 5 år (før skolealderen).

Holdene fokuserer på vandtilvænning og på at skabe en tryghed, respekt og glæde ved vand. Der er også indledende øvelser til svømning, men det er primært sjov og leg, da det er gennem leg, man udvikler vandglæde. Der arbejdes via lege, med diverse flyde- og balanceøvelser samt bevægelse på maven og ryggen ved hjælp af arme og ben, ind- og udånding under/over vandet samt på at få en oplevelse af kroppens reaktion og muligheder i vandet. Børnene introduceres for crawl og rygcrawl, ligesom de lærer at springe i fra kanten og dykke.

Mor eller far skal være med i vandet. Hvis I har tilmeldt tvillinger eller to søskende, er det vigtigt, der er en voksen med hvert barn (far og mor – eller måske en bedsteforælder) (ikke-tilmeldte søskende skal blive på kanten). Der må bruges bælte. Luffer bruges som udgangspunkt ikke, da de begrænser barnets bevægelse og vandfølelse.

Når barnet rykker videre fra plaskeholdet skal barnet kunne:

o    Være alene i vandet uden forældre

o    Hoppe selvstændigt fra kanten og ned i vandet

o    Dykke hele kroppen og hovedet under vand

o    Have hovedet under vand og bevæge sig under dykning

o    Flyde og bevæge sig på ryggen og maven

o    Kan, uden at røre bunden, puste en bordtennisbold en bassinlængde

o    Bevæge sig en bassinlængde uden at røre bunden

o    Afsæt på kanten efterfulgt af glid

o    Kan delfinhoppe en bassinlængde

o    Svømme begynder-ryg og crawl-ben

Tilmeld/Læs mere - (10)

Begynderhold (B)

BEGYNDERHOLD

Børn fra 5 til 7 år 

Begynderholdene fokuserer og bygger videre på glæden ved vand, både gennem strukturerede lege og diverse svømmeøvelser. Der arbejdes med bevægelse og balance i vandet. 


På begynderholdene både leger og træner vi svømningen ind. Gennem forskellige øvelser arbejder vi med teknikken i crawl og rygcrawl. De andre svømmearter (brystsvømning og butterfly) bliver introduceret med fokus på delfinbevægelsen i butterfly og bensparket i brystsvømning.


For at børnene får mest muligt ud af undervisningen anbefaler vi, at børnene bruger svømmebriller. Desuden vil vi gerne holde svømmeveste og luffer samt dykkermasker væk under træningen, da de forstyrrer børnenes fornemmelse for vandet og indskrænker muligheden for at bevæge sig frit i vandet. Bælte kan bruges alt efter niveau, øvelser og aktiviteter.


Når barnet rykker videre fra begynderholdet er målet, at det skal kunne:

 • Svømme med svømmebriller
 • Svømme crawl med kroppen i vandoverfladen og hovedet under vandet.

Arme fremføres over vandet (gerne strakte) og vejtrækning foregår til siden

 • Svømme rygcrawl med kroppen, hovedet og hoften i vandoverfladen.

Armene fremføres over vandet (gerne strakte). Knæene skal helst blive under vandet i bensparket

 • Lave en kolbøtte i vandet
 • Svømme 2 baner (25 m) i det lille bassin uden at røre bunden og uden at holde pause
Svømme 25 m. i det store bassin (1 bane), som forsøges øvet flere gange i sæsonen

Begynderhold i varmtvandsbassin – forælder med i vandet!

Børn fra 5 til 7 år

Holdoversigt:
Tirsdag 16.30-17.00: BVV1 (varmtvandsbassin)
Torsdag 16.00-16.30: BVV2 (varmtvandsbassin)

BVV hold er for svømmere, som dels er ældre end på de fleste B-hold og dels for børn, der er kuldskære / lidt ”frossen-pind” - og måske også lidt eller mere vandskrække. Børnene kan godt være 8 år.
Derfor har vi oprettet dette hold, hvor børnene kan komme i gang med svømning, blive fortrolige med vandet, nyde at være i det våde element og opleve glæden ved at bevæge sig frit i vandet.

Svømmeundervisningen er tilpasset denne alders- og børnegruppe. Der forventes ingen forkundskaber, og programmet bliver kun langsomt udbygget i takt med børnenes lyst og interesse, så vi er sikre på, de glæder sig til at komme i svømmehallen hver gang!

Vanddybden i varmtvandsbassinet er ca. 140 cm. Derfor er det nødvendigt, at der er en forælder med i vandet, med hvert barn. Som forælder har du en vigtig dobbeltrolle. Du skal på den ene side sørge for at give en masse tryghed til dit barn, og på den anden side også huske at frigøre dig fra barnet i en proces, der fortsat giver tryghed og glæde hos barnet, men som meget gerne skal sikre, at barnet i løbet af sæsonen kan klare sig selv i vandet.

 
Tilmeld/Læs mere - (5)

Begynderhold - BX (BX)

BEGYNDERHOLD - BX

Børn fra 7 til 11 år

BX hold er for svømmere, som er ældre end aldersgrænserne på de normale B-hold. Svømmeundervisningen er tilpasset denne aldersgruppe for at sikre maksimalt træningsudbytte, men det er altså stadig et begynderhold.

Alle begynderholdene fokuserer og bygger videre på glæden ved vand både gennem strukturerede lege og diverse svømmeøvelser. Der arbejdes med bevægelse og balance i vandet. 
Tilmeld/Læs mere - (2)

Øvet hold (Ø)

ØVET HOLD

Børn fra ca. 7 år til 11 år

De øvede hold arbejder videre med de 4 grundlæggende færdigheder: Vejrtrækning, balance, bevægelse og elementskift, stadig med fokus på glæden ved vand.

Undervisningen foregår gennem en kombination af struktureret leg og en masse forskellige vandaktiviteter. Der arbejdes med at forbedre det tekniske niveau i de fire svømmearter: Crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning, men med hovedvægten på crawl og rygcrawl.

På de øvede hold skal der svømmes med svømmebriller og de langhårede børn skal bruge badehætte, så det ikke generer vejrtrækning eller udsyn.

Når barnet rykker videre fra Ø-holdet skal det kunne:

 • Svømme pæn crawl og rygcrawl
 • Hoppe på hovedet i vandet
 • Rotere om både længde og tværaksen
 • Svømme uden bælte
 • Svømme brystsvømning med rigtig rytme og hovedet under vandet
 • Dykke til bunden i den dybe ende samt dykke 5 til 10 m. med afsæt fra kanten
 • Svømme simpel butterfly med synkrone arme og ben

Som svømmer på øvet hold er det muligt at deltage i udvalgte stævner og aktivitetsdage i det omfang man har lyst og mulighed. For eksempel STORE-Ø-DAG, RSK-klubmesterskaber, Julestjernestævnet og DÅM-DÅM-Galla-stævnet.

Tilmeld/Læs mere - (5)

Dryfit ø-hold m/landtræning (ØT)

DRYFIT - ØVET HOLD MED DRYLAND

Der er en lækker klub-T-shirt til alle tilmeldte på DRYFIT
(ved tilmelding inden 15.september)

 

Børn og unge fra ca. 11 år til ca. 14 år

DRYFIT holdene er for svømmere, som er ældre end aldersgrænserne på de almindelige Ø-hold og som ønsker at kombinere fysisk træning på land med svømning. Der er nemlig først 30 minutter på land og dernæst 40 minutter i vandet.
Holdet fokuserer på glæden ved at dyrke idræt og på oplevelsen af at indgå i et socialt sammenhold med andre, så der opbygges et godt venskab blandt deltagerne på holdet.
Den fysiske træning foregår i træningslokalet (multitorvet) ved svømmehallen. Her lægges vægt på at styrke kroppen som redskab bl.a. ved brug af elastikker, bolde og små vægte.  
Hvis du passer din træning og går til den, har du virkelig muligheden for at få en veltrænet krop! 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Øvet hold - ØX (ØX)

Bemærk:
Vi har også flere typer Ø-hold for ældre svømmere – læs mere senere

 

ØVET HOLD - ØX

Børn fra ca. 11 år til ca.14 år

ØX-holdet er for svømmere, som er ældre end aldersgrænserne på de resterende Ø-hold. Svømmeundervisningen er tilpasset denne aldersgruppe for at sikre maksimalt træningsudbytte, men det er altså stadig et Ø-hold!

Tilmeld/Læs mere - (1)

Motion hold (M)

Motionshold

Voksne

Motionsholdene er rettet mod voksne. Der er hold både til dig, som er helt nybegynder og til de mere rutinerede. Der er hold med fri træning og hold, hvor træneren laver program og gennemgår teknik inden for de fire svømmearter.
Du opfordres meget til at få en god snak med træneren, så denne ved, hvad dine ønsker er. Derved får du den bedste oplevelse og det bedste resultat ud af motionssvømningen.

Motion Begynder (MB)

·         For voksne der ønsker at lære at svømme

·         Der begyndes helt på bar bund med bælte i det lille bassin

·         Kom og vær med fra starten, det plejer at være særdeles hyggeligt og (næsten) alle får lært at svømme og så giver det rigtig god motion

Motion (M)

·         For svømmere der gerne vil lære mere og få rettet stilen

·         For svømmere der vil lære crawl helt fra bunden

·         For svømmere der ønsker "pisken over nakken!"

·         For svømmere der ønsker at svømme efter program fra træneren

·         For svømmere der vil svømme lige hvad de selv har lyst til

·         For svømmere der vil nøjes med lidt svømning og mere sauna

·         For svømmere der kun vil svømme med svømmefødder eller plade

·         For svømmere der er meget hurtige

·         For svømmere der helst vil snakke!

·         Der svømmes med banetove i hele bassinets længde

·         Holdet fordeles på banerne efter trænernes skøn

Tilmeld/Læs mere - (4)

Familie hold (F)

Familiesvømning

For børn – og voksne - i alle aldre

Familiesvømning er muligheden for, at hele familien kan hygge sig med svømning og leg – lige som man selv ønsker sig. Der er et righoldigt udvalg af legeredskaber, der frit må bruges efter princippet: ”Hent selv, aflevér selv igen.” Der er bolde, plader, dykkefigurer, små skibe og vandkander, spejlæg, skumsnabler med meget mere!
Man kan vælge et hold, som bruger varmtvandsbassinet eller et hold, hvor der er mulighed for at benytte alle tre bassiner!

På familieholdene er der ingen træner, men selvfølgelig altid en uddannet livredder på kanten.
Tilmeld/Læs mere - (4)

Voksensvømning/-træning i varm (VV)

Voksensvømning /-træning i varmt vand

For voksne

Dette hold er for voksne i alle aldre, der ønsker at bevæge sig i det lækre varme vand. Her er plads til voksne med alle forudsætninger!
Det gælder dig, der måske ikke er den store vandhund, men ønsker at vænne dig til at være i vandet, og stille og roligt lære nogle basisøvelser for at lære at svømme.
Der er også plads til voksne, der har brug for forskellige øvelser, som kan bruges i et videre forløb ud i det store træningsbassin.

Du har også mulighed for at lave let og skånsom gymnastik i vand, med fokus på at få brugt de forskellige muskler og led som trænger til at blive rørt!
Øvelserne foregår både med og uden belastning, så alle kan være med, og svarer til niveauet på et gymnastikhold hos en fysioterapeut.

Fordelen ved det varme vand er at musklerne slapper af, så du derfor har bedre mulighed for at få bugt med ømme muskler og led.
Selvom der trænes med fokus, er der også altid plads til grin og en god snak om alt mellem himmel og jord!
 
Tilmeld/Læs mere - (2)

Gravide og efterfødsel (GE)

Gravid og efterfødsel i varmt vand og Aquamotion:

Ønsker du at tilmelde dig graviditets- og efterfødselgymnastik i varmt vand, er der i denne sæson ikke et særskilt hold, men du vil kunne få præcis det samme gymnastik og samme resultat på et af de to AquaMotionhold.

Vi foreslår dig at ringe til holdets instruktør, Jette Elmann på 22 48 64 17, for at høre nærmere. 

Aquamotion for gravide og efterfødsel, det er noget der batter!

Kom i form før og efter din fødsel på en effektiv og skånsom måde for led og muskler. Undervisningen foregår i varmtvandsbassin på 32 grader med og uden redskaber. Motion i vand er en af de bedste motionsformer, når du er gravid. Du forbedrer din fødsel for dig og dit barn. God form gavner både graviditet, fødsel og efterfødsel.

Du behøver ikke kunne svømme for at være med.

 

Har baby og barsel gjort kroppen ”flad”

-      så prøv Aquamotion i varmtvandsbad!

 

3 udtalelser fra 3 tidligere deltagere:
Maria:

”Det er så fedt, at føle sig motioneret godt og grundigt igennem uden at det gør ondt. At man kan hoppe, løbe, sjippe, styrketræne og strække sin krop - helt uden snærende bånd eller en mave der altid er i vejen. Dette er den eneste form for motion jeg har prøvet, der opfylder alle krav jeg overhovedet kan have!”

Anne Kathrine:

”Jeg har været rigtig glad for at starte op til Aquamotion igen efter fødslen. Det har hjulpet mig lige så meget efter fødslen, som før min fødsel. Det er svært at komme i gang igen efter en fødsel. For mit vedkommende, fik jeg kejsersnit og dermed skulle passe på i 3 mdr, med at løfte og overbelaste mine mavemuskler. 

Med Aquamotion kunne jeg starte på en måde, der ikke belastede mine mavemuskler på samme måde, som hvis jeg gik i fitness.”

Mette:

”Jeg har gået til Aquamotion hos Jette i et år nu - det er en helt fantastisk måde at komme ud og få rørt sig på samt få noget motion. Få arbejdet godt med sin krop. For et år siden, da jeg startede hos Jette, havde jeg født min dreng. Det var dejligt at få gang i kroppen, og hvis jeg troede, jeg stadigvæk havde mavemuskler efter fødslen, så blev jeg klogere!”

Om varmtvandsbassinet:

 • Altid mindst 34 grader varmt.
 • Handicapvenligt – nem adgang ned i bassinet.
 • Vanddybde ca. 140 cm
 • Toilet med brus 5 meter fra bassinet.
 • God plads til 16 aktive voksne i vandet

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksengymnastik/Varmtvandsba (VGV)

Voksengymnastik i varmt vand

For voksne

Vandgymnastik er hold, hvor alle får motion på en god og anderledes måde i vandet og hvor vandets modstand udnyttes. Det er i høj grad for personer, som gerne vil træne på en skånsom ikke-vægt bærende måde uden at svømme baner. Der vil blive lavet blandede øvelser for hele kroppen, varierende fra gang til gang.
Det er ikke lige så hårdt for knæ, arme og led at lave gymnastik i vandet som på gulvet. Her i det varme vand kan alle være med!
Træningen vil være meget alsidig, og der vil typisk være øvelser, der træner styrke, balance, motorik, fleksibilitet samt kondition.
Der vil selvfølgelig blive taget hensyn til alle, der har skader, rygproblemer, gigt eller andet, som kræver lidt ekstra varsomhed, så husk at informere træneren, hvis du ønsker særlige hensyn.
Der er ingen krav til svømmemæssig kunnen, men dog at du ikke er bange for at komme i vandet - og at du ikke har behov for at holde i kanten.
Tilmeld/Læs mere - (2)

AquaMotion (A)

Aquamotion for alle - i varmt vand

For voksne – og unge – og alle!

Er musklerne blevet væk ?? 

ta’ til Aquamotion og få styr på lår, bagdel og mavesæk!

Alle kan være med til Aquamotion/vandgymnastik, uanset alder, køn, form og skavanker eller ingen skavanker. Du behøver ikke kunne svømme for at være med, du tilmelder dig blot holdet.

Fordele ved Aquamotion/vandgymnastik:

- Træner alle muskelgrupper
- God til genoptræning af muskel og ledskader
- Kun lav vægtbelastning af muskler og led
- Træning i vægtløs tilstand

Det føles ikke så hårdt at træne i vand, selvom du yder langt mere, end hvad du ville på land. Det betyder, at musklerne styrkes, og konditionen forbedres, uden du føler dig overanstrengt og svedig. Skånsomt og effektivt.

Med mange former for bevægelse får du øget styrke og udholdenhed. Der vil være fokus på kondition, balance, koordination og udstrækning.

Forbrændingen i top: Ved Aquamotion forbrænder du op til tre gange så meget energi, som hvis du laver tilsvarende øvelser på land. Vandmodstanden og opdriften i vandet er hemmeligheden bag denne fantastiske effekt.

Vi bruger forskellige redskaber, der gør undervisningen varieret og underholdende.

Kom i form på en sjov og anderledes måde!

               Om det er dybt eller ej, det går som en leg!

Vel mødt!

Tilmeld/Læs mere - (2)

Konkurrencehold (K)

Sideløbende med svømmeskolen har vi også en konkurrenceafdeling for de bedre og mere målbevidste svømmere. Konkurrenceafdelingen består af følgende hold:

·        Ø-MAX (6-10 år)

·        Talenthold (6-12 år)

·        K2 (8-12 år)

·        K1 (10-? år)

·        K+ (12-? år)

·        KV (15-? år)

Fælles for alle holdene er, at det er ”lukkede” hold – det vil sige, at man kun kan deltage på holdene ved at blive udtaget af en træner. Vores konkurrencetrænere er flere gange om året rundt på klubbens øvrige hold for at se på talenterne – og holdenes egne trænere vil også kunne anbefale svømmere til konkurrenceholdene. Skulle du/I være interesseret i et af konkurrenceholdene, så tag endelig kontakt til Gitte Hemmeløff på konkurrence@rsksvoem.dk. Hun vil kunne fortælle mere om holdene samt arrangere en prøvetræning.
 

K2
Når trænerne vurderer ens niveau til at være godt nok, kan man blive tilbudt en plads på klubbens K2-hold. Dette hold er for de svømmere, som vil konkurrencesvømning. Der er her træning 4 gange om ugen med dryland de 3 af dagene. K2 svømmerne deltager i klubbens stævner, FynRundt, Fynske Mesterskaber, Regionsmesterskaber og de dygtigste deltager også i Danmarksmesterskaber.

K1
For de ældre og dygtigste konkurrencesvømmere, er der mulighed for at komme på klubbens førstehold – K1. Der er her træning 5 gange om ugen med dryland de 4 af dagene. For K1-svømmerne forventes det, at de giver alt, hvad de kan, for deres sport. Ligesom K2-svømmerne deltager de i klubbens stævner samt diverse regionale og nationale mesterskaber.

K+
Sideløbende med K2 og K1 tilbyder vi svømning på K+. Holdet K+ er for de svømmere, som ikke har tid, kræfter eller mulighed for at svømme med samme intensitet som K1’s svømmere. Det kan være skolen, skader eller noget helt tredje som gør, at svømmeren ikke har muligheden. Vil du stadig gerne svømme konkurrencesvømning og have hård træning, samtidig med at du er en del af det fantastiske sammenhold, som der er på et svømmehold (K+ er absolut klubbens mest sociale hold!), så kom med på holdet! Der er mulighed for op til 4 gange træning om ugen på K+, heraf tre gange med dryland. På K+ deltager du i klubbens egne stævner og alt efter lyst også i regionale stævner.

KV
Til sidst har vi et hold kaldet KV – konkurrenceveteranerne. Her kan tidligere konkurrencesvømmere, som stadig vil have en intensiv træning, men ikke har tiden til at svømme så meget på grund af uddannelse, deltage i K1-træningen. KV’erne deltager i det antal træninger, som de har overskud til – dog gerne 2 eller flere om ugen. Du kan som KV’er deltage i den mængde stævner, du har overskud til.

 
Tilmeld/Læs mere - (4)

Talenthold (T)

Sideløbende med svømmeskolen har vi også en konkurrenceafdeling for de bedre og mere målbevidste svømmere. Konkurrenceafdelingen består af følgende hold:

·        Ø-MAX (6-10 år)

·        Talenthold (6-12 år)

·        K2 (8-12 år)

·        K1 (10-? år)

·        K+ (12-? år)

·        KV (15-? år)

Fælles for alle holdene er, at det er ”lukkede” hold – det vil sige, at man kun kan deltage på holdene ved at blive udtaget af en træner. Vores konkurrencetrænere er flere gange om året rundt på klubbens øvrige hold for at se på talenterne – og holdenes egne trænere vil også kunne anbefale svømmere til konkurrenceholdene. Skulle du/I være interesseret i et af konkurrenceholdene, så tag endelig kontakt til Gitte Hemmeløff på konkurrence@rsksvoem.dk. Hun vil kunne fortælle mere om holdene samt arrangere en prøvetræning.

 

Talenthold

De børn, som har lysten og evnerne, vil få tilbudt at rykke op på talentholdet. Talentholdet er et separat hold og har træning 2-3 gange om ugen. Her arbejdes der videre med teknik, starter og vendinger, og der tilbydes desuden dryland-træning en gang om ugen. Dryland er styrketræning med fokus på de svømmerelaterede muskelgrupper. Vores dryland-programmer er udarbejdet i samarbejde med en fysioterapeut.

Som på Ø-MAX forventes det også på talentholdet, at svømmerne deltager i klubbens og FynSvøms stævner. Alt efter niveau og erfaringen kan man nu deltage i enten begynderstævnerne, FynBørn, eller de lidt større FynRundt stævner.  
Tilmeld/Læs mere - (1)

Triatlon hold (TRI)

Triatlon

Ringe TRI er en afdeling af Ringe Svømme-Klub. Siden 2012 er afdelingen vokset stille og roligt og i foråret 2019 er der omkring 20 aktive triatleter. Spredningen er stor, det gælder alder, køn, færdigheder, træningsindsats og ambitioner.

Men når vi er samlet til træning, er der et fælles træk - vi gi’r den gas!

 

Ugens faste træningstider varierer gennem året, men ser således ud i foråret 2019

(Det forventes IKKE, at du deltager i alle træninger!)

Mandag 17.00-18.00: Svømning (på 3 baner). Træner er Kristoffer, der

udarbejder program for dagens træning og fejlretter teknik

18.30-19.30: Løb

Onsdag: 18.00-19.15 Løb
Torsdag: 20.00-21.00: Svømning (hele svømmehallen). Torben er træner.

Træningen er meget målrettet nye medlemmer, der gerne vil blive bedre til crawl

Lørdage 9.40-10.20: Styrke- og stabilitets-træning for mave, ryg mm.

Foregår i multirummet ved siden af svømmehallen. Instruktør er

Lars. (Ikke fast alle lørdage.)

10.40-11.30: Svømning (på 6 baner). Træner er Kristoffer, der

udarbejder program for dagens træning

11.40-12.40: Løb

Søndag:  9.00-? Cykeltur for dem der har lyst

 

Kontingent og tilmelding:

Svømning fra 1.september til 30.april (mandag, torsdag og lørdag) koster 1.190 kr. for hele sæsonen. Tilmelding og betaling som gældende for alle andre hold i Ringe Svømme-Klub.

 

Triatlonmedlemsskab koster 850 kr. for et år.

Dette kontingent dækker løbetræning, styrke- og stabilitetstræning, fælles cykelture, licens til Dansk TriForbund og diverse arrangementer og møder.

Betaling: http://ringetri.dk

(Bemærk: Det er to forskellige sider, så du skal lave login på begge sider – men du kan sagtens bruge præcis de samme navne og password.)

 

Stævnedeltagelse:

Det er – selvfølgelig – frit for enhver, hvilke stævner, den enkelte ønsker at deltage i. Juni 2019 er der 12 tilmeldt til Challenge Herning (½ ironman), enten individuelt eller på et hold. Nogle træner mod Aquathlon, andre mod at klare 4-18-4 i en god tid, og et par stiler med en hel Ironman i efteråret.

I efteråret bliver der holdt et møde, hvor stævnekalenderen for næste sæson kommer på programmet. Det er ønskeligt, at flere planlægger at deltage ved de samme stævner, så fællesskabet og det sociale liv prioriteres højt.

 

Du er meget velkommen til at kontakte undertegnede for nærmere informationer:

Formand Ringe Svømme-Klub og Ringe TRI: Troels Stubager, formand@rsksvoem.dk, tlf. 28 11 24 88 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Passiv medlem (pas)
Passivt madlemskab
 
Medlemskab er for aktive indeholdt i det almindelige kontingent. Der betales imidlertid 100 kr. for "gratister" pga. søskenderabat og  for passive medlemmer for et medlemsår fra 01/09 til 31/08
 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Ø-max (ØMAX)

Sideløbende med svømmeskolen har vi også en konkurrenceafdeling for de bedre og mere målbevidste svømmere. Konkurrenceafdelingen består af følgende hold:

·        Ø-MAX (6-10 år)

·        Talenthold (6-12 år)

·        K2 (8-12 år)

·        K1 (10-? år)

·        K+ (12-? år)

·        KV (15-? år)

Fælles for alle holdene er, at det er ”lukkede” hold – det vil sige, at man kun kan deltage på holdene ved at blive udtaget af en træner. Vores konkurrencetrænere er flere gange om året rundt på klubbens øvrige hold for at se på talenterne – og holdenes egne trænere vil også kunne anbefale svømmere til konkurrenceholdene. Skulle du/I være interesseret i et af konkurrenceholdene, så tag endelig kontakt til Gitte Hemmeløff på konkurrence@rsksvoem.dk. Hun vil kunne fortælle mere om holdene samt arrangere en prøvetræning.

Ø-MAX er et hold, som er lavet, for at både svømmer og træner kan se hinanden an. Svømmeren skal prøve, om svømning er noget for ham/hende, og træneren skal have mulighed for at se, om både lysten og evnerne er der til at kunne svømme konkurrencesvømning.
I første omgang betyder en plads på Ø-MAX, at man får tilbudt en ekstra træning om ugen ved siden af pladsen på sit almindelige Ø-hold. På Ø-MAX træner man videre inden for de 4 svømmearter, samt lærer en masse om teknik, starter og vendinger.

En del af at være med på Ø-MAX, er at deltage i stævner. Vi har i Ringe Svømme-Klub nogle årligt tilbagevendende stævner, som man forventes at deltage i. Desuden er der på Fyn et samarbejde mellem svømmeklubberne, som hedder FynSvøm. Her afholdes der også specielle begynderstævner, hvor der tages højde for børnenes alder og niveau.
Ø-MAX har træningstid samtidig med talentholdet, så der er flere muligheder for at få en ekstra gang træning.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Rutevejledning