Info

TUMLINGEHOLD

1 til 2 år
Forælder med i vandet
Varmtvandsbassin

Svømning for børn i alderen fra 1-2 år. Undervisningen foregår i varmtvandsbassin i vand der er 34° varmt. Holdet vare 30 min. – hvoraf ca. 20-25 min. er undervisning og 5-10 min. er fri leg. Til tumlingesvømning skal barnet have badeble på, samt tætsiddende badebukser, for at undgå uheld i vandet.
Undervisningen består af sanglege, udfordringer i vandet og på kanten, andre øvelser med redskaber, samt at dyk en naturlig del af svømningen og til sidst fri leg i bassinet.
Der vil være en ansvarlig træner og en hjælpetræner, som varetager undervisningen.

Formålet med tumlingesvømning:

Hovedfokus for tumlingesvømning vil være at skabe tryghed i og under vand, derfor er dyk en naturlig del af svømningen. Det vigtigste er dog stadig, at alle øvelser foregår på barnets præmisser, og vi voksne lytter og ser barnets mindste signaler.
Undervisningen sker gennem leg, i form af udspring, forhindringsbane, og andre udfordringer i vandet og på kanten, da det stadigvæk skal være sjovt at lære-, og de skal bevare vandglæden.
De forskellige legeredskaber, er med til at udvikle og stimulere barnets egen fremdrift og blive mere selvstændig i vandet – ligeledes udvikles barnets sansemotorik, og barnets sociale udvikling i samspil med forældre, instruktør og de andre børn.
Tumlingeholdet er stadiet lige før småbørnsholdet og for at barnet er klar til at komme videre, skal barnet selv begynde at kravle op på kanten, blive bevidst om hvad balanceøvelser gør ved kroppen, dykke ind til kanten, være tryg ved at ligge med en snabel i vandet og gå eller hoppe i vandet, fra kanten m.m.
Bemærk at vi IKKE bruger bælte eller luffer/vinger i undervisningen, da dette giver barnet en falsk tryghed. Bælte og luffer/vinger må gerne bruges når vi har fri leg i bassinet.
 
Vigtigt !
 
Barnet meldes til på det rigtige hold i forhold til barnets konkrete alder. Der må ikke tilmeldes på et hold, hvor barnet ikke har den beskrevne alder. HVIS I som forældre tænker, barnet bør svømme på et andet hold, så kan der måske dispenseres, men så er det i samråd med instruktørerne på holdet. Barnet bliver som udgangspunkt på det samme hold i hele sæsonen.
 
 
Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Rutevejledning