Klubmodul henter siden
(Y6V) Babyhold
Vejledning
1. Er det første gang du tilmelder dig? Så skal du oprette en profil her  
2. Ellers skal du logge ind for at tilmelde dig.
Info

Babysvømning

Børn fra 0 til 3 år

Babysvømning er svømning til de yngste svømmere. Vi har hold til babyer i alderen 4 uger - 3 år. De fleste af vores hold er inddelt på forskellige alderstrin og med forskelligt indhold, således at undervisningen bliver bedst for den enkelte baby.

Undervisningen foregår i varmtvandsbassin med vand der er 34° varmt. Til babysvømning skal barnet have badeble samt tætsiddende badebukser, for at undgå uheld i vandet. Det er vigtigt, at der kun er en forælder i vandet. Forældrene må gerne bytte fra gang til gang, men vi beder om, at det er den samme forælder, der deltager hele undervisningsgangen.

Undervisningen varer ca. 20-25 minutter og derefter er der fri leg/svømning i bassinet, hvor instruktørerne er åbne for spørgsmål samt at træne videre med den enkelte baby, hvis man gerne vil prøve nogle øvelser. Vi bruger en voksen og erfaren person, som instruktør i babysvømning, som har en hjælpetræner. Babyerne er meget forskellige med hensyn til alder og temperament, derfor koncentrerer vi os om børnene enkeltvis.

Formålet med undervisningen er, at give jeres baby en god tryghed i vandet fra starten. Undervisningen udvikler barnet såvel motorisk som psykisk gennem den nære kontakt med den voksne, der går med i vandet. Forældrene motiverer og leger med barnet og instruktøren giver råd og vejledning. Vi starter stille og roligt op og tænker hele tiden på, at det er på barnets præmisser. En god start for baby giver ro til jer forældre. Endvidere lægger vi vægt på, at forældre og baby får en hyggestund sammen i rolige omgivelser.

Nogle af de forskellige aktiviteter vi skal igennem er bl.a. støttemåder, sanglege, dykning, balance, lære at lukke munden under vandet, øve flydebevægelsen, få fornemmelsen af hvordan man kommer frem gennem vandet og introduktion til at lære at svømme for de største babyer. Vi vil skabe fortrolighed med vandet for jeres baby samtidig med at babys motoriske udvikling stimuleres. Undervisningen foregår gennem leg. Formålet er tillige, at I forældre lærer grundgrebene ved babysvømning.

Det vigtigste er, at alle øvelser foregår på barnets præmisser og vi voksne lytter og ser barnets mindste signaler. Derfor vurderes det også, om barnet er klar til at rykke over på hold 2, når barnet fylder 1 år. Er barnet ikke klar endnu, betyder alder ikke så meget og barnet kan blive på holdet til forældre og instruktører mener det er rigtigt. Når barnet fylder 3 år, vil der i samarbejde med instruktøren blive aftalt flytning til et plaskehold. Dette sker af hensyn til barnet selv og til de andre børn på holdet.

Når der er babysvømning, er der en masse lege- og aktivitetsredskaber som ligger til fri afbenyttelse.

Bemærk at vi ikke bruger bælter eller vinger i undervisningen, dette må gerne bruges når vi har fri leg i bassinet.

 

Praktiske oplysninger og gode råd i forbindelse med babysvømning:

o    Der skal ske grundig afvaskning af sig selv og baby, se opslåede skilte

o    Smykker er forbudt, da det kan være farligt for både forældre og baby

o    Hår skal være vådt og vasket og gerne opsat, da man på den måde undgår løstsiddende hår som baby kan få i munden

o    Efter svømning skal klorvandet vaskes af baby og evt. smøres lotion på, da huden let bliver udtørret

o    Små babyer må ikke komme i sauna der er over 37°, da de ikke kan svede

o    Deodorant og parfume spray er forbudt i omklædningsrummet, så længe der er babysvømning

o    Det er en rigtig god idé, at give baby lidt at spise efter svømning, for at forebygge eventuel diarré

o    Det er tilrådeligt (uanset vejret) at give babyen en hue på efter svømning, for at undgå mellemørebetændelse og forkølelser

Læs mere
1-2 år - Krabberne Babysvømmehold – Muslingerne: Vores babyhold er forbeholdt babyer fra 0 til 3 år. Holdende er inddelt på forskellige alderstrin og med forskelligt indhold. Du kan læse mere om de forskellige hold herunder. Holdbeskrivelse – Hold Y1V – 0-1 år: Svømningen foregår i vand der er 34° varmt. Undervisningen er henholdt til babyer der er fra 0 til 1 år sammen med mor eller far. Det er vigtigt, at det ikke er begge forældre der er med i vandet, da det nemt kan tage fokus fra barnet. Undervisningen varer ca. 20-30 minutter og derefter er der fri leg/svømning i bassinet. Vi bruger altid en voksen og erfaren person, som underviser i babysvømning. Formålet med undervisningen er, at give jeres baby et godt indtryk fra starten. Det gør vi ved at starte stille og roligt. En god start for baby giver ro til jer forældre. Endvidere lægger vi vægt på, at forældre og baby får en hyggestund sammen i rolige omgivelser. Nogle af de forskellige aktiviteter vi skal igennem er b.la. støttemåder, sanglege, dykning og balance. Vi vil skabe fortrolighed med vandet for jeres baby samtidig med at babys motoriske udvikling stimuleres. Formålet er tillige, at I forældre lærer grundgrebene ved babysvømning. Babyerne er meget forskellige med hensyn til alder og temperament, derfor koncentrerer vi os om børnene enkeltvis. Det vigtigste er, at alle øvelser foregår på barnets præmisser og vi voksne lytter og ser barnets mindste signaler. Derfor vurderes det også om barnet er klar til at rykke over på hold 2 når barnet fylder 1 år. Er barnet ikke klar endnu betyder alder ikke så meget og barnet kan blive på holdet til forældre og trænere mener det er rigtigt. Når der er babysvømning, er der en masse lege- og aktivitetsredskaber som ligger til fri afbenyttelse. Holdbeskrivelse – Hold Y2V – 1-2 år: Svømningen foregår i vand der er 34° varmt. Undervisningen er henholdt til børn der er fra 1 til 2 år sammen med mor eller far. Det er vigtigt,
Startdato
07.09.2019
Slutdato
25.04.2020
Tid/Sted
Lørdag 10:00-10:30 Ringe Svømmehal, Ringe
Pris
400,00 kr.
75% rabat fratrukket.

Rutevejledning