2023 01.09.2023  -  02.05.2024
Vejledning
Svømmerens alderVarmtvandsbassinLille bassinStore bassin
0-3 årBabyhold (Y)
Tumlinge hold (Tum)
Små børn (Små)
Minihold (I)
3-5 årPlaskehold (PV)Plaksehold (P)
5-7 årBegynder (BVV)Begynderhold (B)
7-11 årBegynderhold (BX)Øvet hold (Ø)
10-16 årØvet hold (ØX)
13-19 år Teen hold (TN)
15-99+ årVarmvandstræning (VV)
Vandgymnastik (VG)
Motion begynder (MB)Motionshold (MO)
Triatlon svømning (TRI)
0-99 + årFamiliehold (F)

Babyhold (Y)

BABYHOLD

4 uger til 1 år
Forælder med i vandet
Varmtvandsbassin

Babysvømning er i alderen fra 4 uger - 1 år. Babyen kan begynde til svømning, når navlen er helet og tør, så der ikke er risiko for infektion. Til babysvømning skal barnet have badeble på, samt tætsiddende badebukser uden på badebleen, for at undgå uheld i vandet.

Undervisningen foregår i varmtvandsbassin, i vand der er 34° varmt. Holdet varer 30 min. hvoraf ca. 20-25 min. er undervisning og 5-10 min. er fri leg. 

Undervisningen består af sanglege, øvelser med redskaber, øvelser i form af at flyde på maven og ryggen, samt at dyk er en naturlig del af svømningen og til sidst fri leg i bassinet.

Der vil være en ansvarlig træner og en hjælpetræner, som varetager undervisningen.


Formålet med babysvømning:

Hovedfokus for babysvømning vil være at skabe tryghed i og under vand, derfor er dyk en naturlig del af svømningen. Det vigtigste er, at alle øvelser foregår på barnets præmisser, og vi voksne lytter og ser barnets mindste signaler.

Undervisningen foregår gennem leg, så barnet bevarer vandglæden gennem de forskellige øvelser. Der arbejdes via lege, med diverse flyde- og balanceøvelser, samt bevægelse på maven og ryggen ved hjælp af arme og ben. Der inddrages forskellige legeredskaber, som er med til at udvikle og stimulere barnets egen fremdrift og blive mere selvstændig i vandet. Babysvømningen er ligeledes med til at udvikle barnets sansemotorik, og barnets sociale udvikling i samspil med forældre, instruktør og andre babyer.
 
Vigtigt !
Barnet meldes til på det rigtige hold i forhold til barnets konkrete alder. Der må ikke tilmeldes på et hold, hvor barnet ikke har den beskrevne alder. HVIS I som forældre tænker, barnet bør svømme på et andet hold, så kan der måske dispenseres, men så er det i samråd med instruktørerne på holdet. Barnet bliver som udgangspunkt på det samme hold i hele sæsonen. 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Konkurrencehold (K)

KONKURRENCEHOLD

Konkurrence svømning i Ringe Svømme-Klub er et tilbud til børn og unge der vil mere end bare lære at svømme. Man bliver typisk udtaget til konkurrence hold fra svømmeskolen. Vi har et kvalificeret og motiveret hold af gode trænere, som hele tiden sørger for at udvikle og dygtiggøre de unge talenter.

Holdbeskrivelser K-afdelingen sæson 2023/2024

K1 - udtaget hold

K1 er klubbens førstehold og for konkurrencesvømmere, som går efter deltagelse i de vestdanske og danske mesterskaber. 
På K1 arbejdes målrettet efter at blive den bedste svømmer man kan være, både i og uden for bassinet. Mentaltræning er derfor også en del af programmet. 
K1-svømmerne arbejder tæt sammen med deres træner i forhold til målsætninger for kommende sæsoner. 
Desuden kan man deltage i klubbens øvrige sociale arrangementer (træningslejre, Nordhorn, invitationsstævner mm.) efter lyst. 
Der er træning 6 gange pr. uge, heraf 3 gange med dryland og 2 med styrketræning. 
Der er desuden mulighed for morgentræning efter aftale med træneren. 
Det forventes at man deltager til 5 ugentlige træninger. Andet skal aftales med træneren.

K2 - udtaget hold

K2 er konkurrencesvømning for yngre svømmere. 
På holdet vil der blive arbejdet bredt med teknikken i de 4 svømmediscipliner og de øvrige egenskaber, der forbedrer den samlede præstation.
Svømningen suppleres med dryland og styrketræning, hvor der arbejdes med kompetencer på land. Derudover arbejdes der med at styrke de sociale relationer på holdet og med de andre K-hold. 
K2-svømmere arbejder mod deltagelse i fynske, regionale og vestdanske mesterskaber, samt også danske mesterskaber for nogle af svømmerne. 
Det forventes, at man deltager i relevante stævner efter aftale med træneren på holdet. 
Der er træning 5 gange pr. uge, hvoraf 4 gange er med dryland/styrketræning. 
Det forventes at man deltager til minimum 4 svømmetræninger pr. uge. Andet skal aftales med træneren. 

KS - udtaget hold

KS er konkurrencesvømning for svømmere i alderen 14-20 år.
Svømmere, der ønsker at træne seriøst, 3-4 gange ugentligt, de to gange også med dryland/styrketræning.  
Kommer til intensive, kortere træningsforløb, hvor der svømmes effektivt, typisk med sprint som mål, og også med fokus på teknik, detaljer og det sociale samvær med de andre svømmere. 
KS-svømmere arbejder mod deltagelse i fynske, regionale og vestdanske mesterskaber, samt evt. også Danske Mesterskaber. 
Desuden kan man deltage i klubbens øvrige sociale arrangementer (træningslejre,  Nordhorn, invitationsstævner mm.) efter lyst. 
Det forventes, at svømmerne deltager i relevante stævner efter aftale med træneren på holdet. 

K+ - udtaget hold

K+ er for seniorsvømmere (17+), som ønsker en god og alsidig svømmetræning.  
Der er højt tempo og intensitet, programmer med alle svømmediscipliner og en træner, der kan svinge pisken. 
Man kan efter lyst og evner deltage i klubbens egne stævner samt andre regionale stævner og Danske Master Mesterskaber. 
Desuden kan man deltage i klubbens øvrige sociale arrangementer (træningslejre/Nordhorn etc.) efter lyst. 
Der er træning 4 gange om ugen, hvoraf 2 træning er med dryland/styrketræning. Det forventes at man deltager i de 4 ugentlige træninger.

K+2 - udtaget hold

K+2 er for seniorsvømmere (17+), som ønsker en god og alsidig svømmetræning.  
Der er højt tempo og intensitet, programmer med alle svømmediscipliner og en træner, der kan svinge pisken. 
Man kan efter lyst og evner deltage i klubbens egne  stævner samt andre regionale stævner og Danske Master Mesterskaber. 
Desuden kan  man deltage i klubbens øvrige sociale arrangementer (træningslejre/Nordhorn etc.) efter lyst. 
Der er træning 2 gange om ugen, hvoraf 1 træning er med dryland/styrketræning.  Det forventes at man deltager i de to ugentlige træninger.

Talentholdet - udtaget hold

Talentholdet er for svømmere, som har lyst til at prøve kræfter med svømning som konkurrencesport. 
Der arbejdes med teknik inden for alle 4 svømmediscipliner, starter og vendinger, og der tilbydes drylandtræning 1 gang om ugen. 
Dryland er landtræning med fokus på de svømmerelaterede muskelgrupper. Vores drylandprogrammer er udarbejdet i samarbejde med en fysioterapeut. 
Det forventes at man deltager i klubbens egne stævner samt stævner under FynSvøm (samarbejde mellem fynske svømmeklubber), som er tilpasset den enkelte svømmers færdigheder. Der er nybegynderstævner som FynBørn og de lidt større FynRundt stævner. 
For alle stævner gælder det, at trænerne hjælper med at vælge det rigtige og der er altid hjælp på kanten. 
Nye svømmeforældre er altid velkomne til at rette henvendelse til K-udvalget eller trænerne, hvis man er i tvivl. Der er træning 2 gange om ugen. 

Ø-MAX - udtaget hold

Ø-MAX er et hold, som er lavet for at både svømmer og træner kan se hinanden an.  
Svømmeren skal prøve, om svømning er noget for ham/hende, og træneren skal have mulighed for at se, om både lysten og evnerne er der for at kunne svømme konkurrencesvømning. 
I første omgang betyder en plads på Ø-MAX, at man får tilbudt en ekstra træning hver torsdag ved siden af pladsen på sit almindelige Ø-hold. 
På Ø-MAX træner man videre inden for de 4 svømmearter, samt lærer en masse om teknik,  starter og vendinger. Svømmetræningen leges ind, og der er altid tid til lidt hygge i træningen. 
En del af at være på Ø-MAX, er at deltage i stævner. Vi har i Ringe Svømme-Klub nogle årligt tilbagevendende stævner, som man forventes at deltage i. 
Desuden er der på Fyn et samarbejde mellem svømmeklubberne, som hedder FynSvøm. Her afholdes der også specielle begynderstævner, hvor der tages højde for børnenes alder og  niveau. 

International start.jpg

Tilmeld/Læs mere - (6)

Triatlon hold (TRI)

TRIATLON

Ringe TRI er en afdeling af Ringe Svømme-Klub. Siden 2012 er afdelingen vokset stille og roligt og i sommeren 2023 er der omkring 20 aktive triatleter. Spredningen er stor, det gælder alder, køn, færdigheder, træningsindsats og ambitioner. Men når vi er samlet til træning, er der et fælles træk - vi gi’r den gas!

Ugens faste træningstider varierer gennem året, men ser sandsynligvis således ud, når efterårssæsonen starter i 2023 (UNDER OPDATERING)
(Det forventes IKKE, at du deltager i alle træninger!) 
Mandag: 17.10-18.00: Svømning (på 3 baner). 
                18.30-19.30: Løb
Onsdag: 18.00-19.15 Løb
Torsdag: 17.00-18.00: Svømning 
Lørdag:  11.00-12.00: Svømning. 
                12.20-13.00: Løb
Søndag:  9.00-? Cykeltur for dem der har lyst

Kontingent og tilmelding:
Svømning fra 1.september til 30.april (mandag, torsdag og lørdag) koster 1.310 kr. for hele sæsonen. Tilmelding og betaling som gældende for alle andre hold i Ringe Svømme-Klub.
Triatlonmedlemsskab koster 850 kr. for et år. Dette kontingent dækker løbetræning, styrke- og stabilitetstræning, fælles cykelture, licens til Dansk TriForbund og diverse arrangementer og møder. Betaling: http://ringetri.dk

(Bemærk: Det er to forskellige sider, så du skal lave login på begge sider – men du kan sagtens bruge præcis de samme navne og password!)

Stævnedeltagelse:
Det er – selvfølgelig – frit for enhver, hvilke stævner, den enkelte ønsker at deltage i. Nogle træner mod Aquathlon, andre mod at klare 4-18-4 i en god tid, og et par stiler med en hel Ironman i efteråret/ næste år. 

I efteråret bliver der holdt et møde, hvor stævnekalenderen for næste sæson kommer på programmet. Det er ønskeligt, at flere planlægger at deltage ved de samme stævner, så fællesskabet og det sociale liv prioriteres højt.

Du er meget velkommen til at kontakte undertegnede for nærmere informationer:
Formand Ringe Svømme-Klub og Ringe TRI: Troels Stubager, formand@rsksvoem.dk, tlf. 28 11 24 88
Tilmeld/Læs mere - (1)

Rutevejledning